داستان موفقیت شرکت گسترش و نوســازی صنایع ایرانیان مانا
معرفی شرکت گسترش و نوســازی صنایع ایرانیان مانا
شرکت ساختمانی گسترش و نوســازی صنایع ایرانیان مانا در سال 1353 با هدف اجرای پروژههای بزرگ ابنیه سنگین فلزی و بتنی تاسیس شده و در مدت فعالیتش تا امروز، بیشتر از 167 پروژه بزرگ در سطح کشور اجرا کرده است.
مانا از زمان تأسیس، در زمینه اجرای پروژههای پیمانکاری صنعت ریلی و به عنوان بازوی اجرایی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران نقش عمدهای داشته و همواره به عنوان یکی از شرکتهای پیشــتاز در عرصه اجرای پروژههای ملی بوده است.
شرکتهای وظیفه محور گذشته، امروزه به سمت فرایند محوری در حال حرکت هستند و مانا هم در سالهای اخیر، در حال حرکت به سمت فرایند محوری هست. در همین راستا، از اوایل سال 1400، برای مدیریت هرچه بهتر سازمان در بخشهای مختلف مثل مالی و تدارکات، این شرکت شروع به استفاده از راهکاران همکاران سیستم کرد.
در کنار آن این شرکت برای پیشبرد بهتر پروژههای خود هماکنون از ماژول مدیریت پروژه و بهای تمام شده شرکت ویرا سیستم از شرکای توسعه محصول همکاران سیستم استفاده میکند.
مهمترین نیازهای نرمافزاری
آقای دکتر صفری مدیر پروژه شرکت در مورد نیازهای نرمافزاری شرکت مانا میگوید:
ما نیازمند ایجاد یکپارچگی بین سیستمهای مختلف و تخصیص بهینه منابع بین پروژهها بودیم. تا قبل از استقرار ماژول مدیریت پروژه، ما هزینهها را به شکل جزیرهای کنترل میکردیم.
اولین نیاز ما برای تحقق فرایندمحوری، وجود بانکهای اطلاعاتی قوی بود تا بتونیم تاریخچه پروژهها را حفظ کنیم. در واقع ما نیاز داشتیم تا فرایندهای بخشهای مختلف را به هم وصل کنیم و با تعریف مکانیزمهای مشخص، دادههای هر بخش را در پایگاه دادهها ذخیره یا فراخوانی کنیم.
نیاز دیگر ما این بود که در بخشهای مختلف مثل مالی، انبار، مناقصات و قراردادها، کنترل پروژه و فنی مهندسی، نرمافزارهایی داشته باشیم که کارهای هر بخش را به شکل سیستمی انجام داده و در مرحله بعد، این سیستمها به هم متصل بوده و یکپارچگی داشته باشند.
همچنین ما برای تجمیع فایلهای کنترل پروژه و گزارشگیریهای مدیریتی در سطوح بالا به یک پایگاه داده واحد نیاز داشتیم تا بتوانیم در هر لحظه، گزارشهای مورد نیاز را دریافت کنیم.
مهمترین دستاوردها
مهمترین ارزش افزودههای ماژول مدیریت پروژه از زبان آقای دکتر صفری مدیر پروژه شرکت مانا:
اما امروز با استفاده از ماژول مدیریت پروژه و بهای تمام شده ویرا سیستم میتوانیم همه معیارهای فرایندی استاندارد PMBOK که برای کنترل یک پروژه باید دیده شود را یکجا داشته باشیم.
امروز ماژول مدیریت پروژه، یک ماژول مادر و یک درگاه ورودی به سیستم مانا است که از طریق آن میتوان به ماژولهای دیگر وارد شد.
از آنجا که مانا یک شرکت مدیریت پروژه است، در سالهای اخیر به استقرار سیستم مدیریت پروژه براساس استاندارد PMBOK تمرکز کرده تا با ایجاد سیستمی یکپارچه، الگوی استاندارد و آنلاینی برای مدیریت پروژه ها ارائه کند.
این استاندارد بر مبنای 5 فاز اصلی و 10 معیار ، از شروع تا اتمام پروژه، تعریف میشود؛ معیارهایی مثل زمان، هزینه، مدیریت منابع، مدیریت ذی نفعان، مدیریت ریسک، QC و HSE که همه برای مدیریت یک پروژه ضروری هستند. ماژول مدیریت پروژه، نیاز ما به کنترل این محورها را به طور کامل برطرف میکند
در واقع در ماژول مدیریت پروژه برای تک تک این معیارها سیستم درست شده و همه اینها در یک نقطه یکپارچه میشوند. بنابراین ما میتوانیم بهای تمام شده، فعالیت بها، تاثیر زمان را ببینیم و به مدیریت زمان، ماشینآلات، نیروی انسانی و مواد اولیه بپردازیم.
با توسعه ماژول مدیریت پروژه، ما تونستیم سیستمهای دیگر شرکت مثل تدارکات، مدیریت ریسک، مالی و... را با هم یکپارچه کنیم تا ماژول مدیریت پروژه تبدیل به یه درگاه ورودی به سیستم مانا شود که از طریق آن بتوان به ماژولهای دیگر وارد شد.
محاسبه بهای تمام شده پروژهها به شکل ABC: Activity Based Costing و رسیدن به برآوردی واقعی در بازههای زمانی مختلف، نیاز دیگری بود که با استفاده از ماژول مدیریت پروژه برطرف شد.
با این سیستم ما توانستیم یکپارچگی را به شکل کامل ایجاد کنیم و مانیتورینگ و کنترلهای لازم را روی سیستم داشته باشیم. ما امروز به راحتی میتونیم هزینههای سربار و بهای تمام شده را کنترل کنیم و آنها را به مرور کاهش بدیم. با این کنترلها و قدرت تحلیل و آنالیزی که این سیستم به ما میدهد، ما میتوانیم فرایندها را در بازههای زمانی مختلف اصلاح کنیم و پروژهها را بهتر پیش ببریم.
با استفاده از ماژول مدیریت پروژه، امکان ذخیره یکپارچه دادههای پروژههای مختلف فراهم میشود. همینطور این سیستم امکان ارتباط مستقیم با فایلهای مایکروسافت پروژه و بستر تحت وب پریماورا را هم فراهم میکند.
به طور کلی میتوان گفت راهکار مدیریت پروژه و بهای تمام شده ویرا سیستم، با ایجاد یکپارچگی در دادهها، گزینه مناسبی برای شرکتهایی هست که در حوزه مدیریت پروژه فعال هستند و به مدیریت دقیق پروژههای خود اهمیت میدهند.